Suamiku Encik Sotong, Astro Ria & Maya HD (2014)

Astro Ria Maya HD

Drama Suamiku Encik Sotong adalah adaptasi dari novel karya Syikin Zainal. Drama bersiri 13 episod dibintangi oleh Sharnaaz Ahmad dan Amyra Rosli. Terbitan Global Station dan bakal ditayangkan pada 27 Oktober ini. Setiap hari Isnin pukul 9 malam di saluran Astro Ria dan Maya HD.

Sinopsis Suamiku Encik Sotong (Novel)
Erica Soffea melonjak kegembiraan. Mana tidaknya, dialah bakal peneraju Khaleeda Holding. Walaupun hubungannya dengan arwah nenda bu-kanlah baik sangat pun. Terasa macam hendak buat aksi akrobatik ketika namanya diumumkan.

Naik senak kepala Erica bila dia terpaksa dijodohkan dengan sotong peliharaan nendanya, Farish. Dah lah tak macho, pakai baju warna pink. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. Farish terpaksa menerima Erica kerana dua sebab.

Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. Kedua, kerana tidak tahan dengan perangai berlagak Erica. Lagipun bukan lama sangat dia perlu bergelar suami pada diva berlagak itu, tiga tahun sahaja. Dalam tempoh perkahwinan mereka jatuh cinta. Tapi... cinta itu bukan milik mereka berdua. Milik siapa ya?

Peninglah, kalau dah dapat suami sotong. Bukan hanya lembut fizikaltapi lembut juga hatinya. Erica pula terpaksa terus bersama dengan Encik Sotongnya kerana cinta. Encik sotong bukan lelaki biasa, tetapi lelaki yang sanggup berkorban segala-galanya demi tidak mahu melihat Erica merana. Walaupun jiwa lelakinya menderita, tapi sampai bila?


+ comments + 16 comments

3 November 2014 11:54 PTG

ramai online tggu Ep2, tgh masak guys... 15-30 mnt

7 November 2014 1:14 PTG

ep2 xboleh buka

11 November 2014 9:14 PG

encik, ep 3 belum ada?

12 November 2014 3:48 PG

Knp episod 3 x blh tgk??

18 November 2014 8:25 PTG

admin, nak episode 3 please? currently file not exist.

26 November 2014 7:08 PTG

Kaze... epi 5 plsss.... link dh xde

27 November 2014 1:21 PTG

Episode 3 4 5 xde?

10 Disember 2014 11:19 PG

bro kaze tlg update blk episod 7 ...link dh xde...tq bro kaze...

13 Disember 2014 7:06 PTG

kenapa semua ep tak boleh download?

23 Disember 2014 10:23 PTG

admin ,knp episode 4,5,6,7 xblh doownload ? xde file ?

29 Disember 2014 5:30 PTG

wah.. xsabar nk tengok episod 10... huhuhu..

7 Januari 2015 9:45 PTG

apesal episode 3 tak de? Kaze pls upload link pls......

13 Januari 2015 1:06 PTG

admin..episod 12 please ..tq :-)

20 Januari 2015 7:53 PG

ep 13 blum lg ya kaze??hehe..

20 Januari 2015 1:34 PTG

tq kaze...igt last dah en sotong nie... :)

10 Mac 2015 9:15 PG

kenapa episode 18 and 19 ta boleh download??? please bagi link yang boleh didownload??

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar