Delina, Lestary TV3 (2015)


Delina drama terbaru di Slot Lestary TV3, setiap hari Rabu jam 9 malam. Lakonan, Ezatty Abdullah, Fadlan Hazim, Zarazya, Puteri Chici, Shakilla Khoriri, Aedy Ashraf, Dean Lau A, Sheila Mambo, Radhi Khalid. Terbitan, Film Scape Production Sdn Bhd. Arahan, Kabir Bhatia / Roshfaizal Ariffin.

Sinopsis, Delina ialah pelajar perempuan yang paling comel dan cantik di sekolahnya tetapi dia juga seorang yang sangat angkuh. Satu hari, Delina telah disumpah oleh seorang nenek kebayan. Badannya mengecil dan hanya setinggi seperti Thumbelina.

Delina perlu menyempurnakan lima tugasan untuk melumpuhkan sumpahan dan kembali menjadi normal. Lima tugasan untuk kembali ke size asal telah dibertahu oleh Nenek Kebayan itu dalam bentuk pantun kunci adalah Delina hendaklah mencari Percintaan, Kemaafan, Kasih Sayang, Pengorbanan dan Kejujuran.

Mampukah Delina menjalani hukumannya sebagai seorang kerdil? Dapatkah Delina menyempurnakan kelima-lima tugasan Nenek Kebayan itu? Mampukah dia mendapatkan badannya kembali?

+ comments + 1 comments

12 Mac 2015 10:32 PTG

pls upload episode 12 dan 13 ...drama delina

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar