Bidadari, Lestary TV3 (2015)

Shahz Jazle Amyra Rosli

Menggantikan Ajaibnya Cinta, terbaharu di slot Lestary, TV3 bakal membawakan drama rantaian berjudul Bidadari setiap hari Rabu dan Khamis jam 9.00 malam bermula 30 April 2015. Drama ini membariskan pelakon hebat seperti Amyra Rosli, Shahz Jaszle, Nonny Nadirah,Syazwan Zulkifly, Sherie Merlis, Zamarul Hisham, Azhan Rani dan ramai lagi.

Sinopsis Bidadari, mengisahkan Suria (Amyra Rosli) anak kepada seorang penyanyi kelab, Delima (Sherie Merlis) yang terpaksa menempuh keperitan hidup tatkala berbapa tirikan Anjang (Azhan Rani). Anjang yang suka berjudi dan berfoya sentiasa mengambil kesempatan untuk mempergunakan dua beranak itu. Diherdik dan sering didera membuatkan Suria sukar menerima kehadiran lelaki di dalam hidupnya. Malah kepolosan dirinya sering mengundang niat jahat daripada insan bergelar lelaki.

Ibunya, Delima pula bagaikan menyimpan rahsia terpendam. Walaupun Suria sentiasa menyayangi dan melayan ibunya sehabis baik, Delima pula sentiasa beranggapan anak gadisnya itu tidak lebih daripada sekadar menambah beban di dalam hidupnya. Namun pada suatu hari, anak-beranak itu nekad meninggalkan rumah yang umpama neraka bagi mereka dan dipertemukan dengan takdir baharu.

Tengku Iskandar (Zamarul Hisham), pemilik Restoran Melati yang tertarik dengan nyanyian Delima sebelum ini memberikan mereka tempat berteduh untuk memulakan hidup yang lebih baik. Pertemuan singkat itu juga berjaya membuka hati Tengku Iskandar memperisterikan Delima. Jauh di hati Delima, dia hanya menginginkan kemewahan dan sanggup berbuat apa sahaja demi mencapai impiannya.

Suria kini memiliki seorang adik tiri bernama Tia, (Nonny Nadirah) yang ikhlas menerima kasih sayang Delima dan Suria. Namun ketamakan Delima bakal memusnahkan segalanya apatah lagi mengetahui rahsia bahawa Tengku Iskandar menyimpan – Melati – isteri pertamanya yang koma dan dirawat di sebuah bilik rahsia. Sebuah harapan keluarga bahagia bakal berubah menjadi satu lagi dugaan besar buat Suria dan Tia.

Dalam masa yang sama, Suria didekati dua insan istimewa dalam hidupnya, Adi (Shahz Jaszle) yang ikhlas mencintainya dan Lukman (Syazwan Zulkifli), abang tirinya yang sanggup berubah bagi memenangi hati Suria.

Lagu tema/latar Bidadari. Melepaskanmu - Sakura Band

+ comments + 5 comments

18 Jun 2015 7:43 PTG

Pasaipa Episod 14 ada Part 1 saja, adik Kaze?

19 Jun 2015 9:02 PG

sb tv3 masa ramadan ni siar 30minit shja kak Asma. 9.30-10.00.. pkul 9 ada citer baru Raya Ni dah Kahwin

20 Jun 2015 1:50 PTG

oooo... lagu tu pulak no. Tak pa, apapun, tima kasih na Adik Kaze

26 Jun 2015 12:16 PG

Episod 10 download link dia salah kut... download Dia Isteri Luar Biasa episod 11 pulak

26 Jun 2015 12:18 PG

Episod 15 download link tak boleh click lah

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar