Dia Isteri Luar Biasa, Akasia TV3 (2015)

Luar Biasa Pak

Selepas berakhiranya drama Hati Perempuan nanti, slot Akasia akan disajikan dengan drama terbaru berjudul Dia Isteri Luar Biasa. Bermula 18 Mei 2015, 28 episod, adaptasi novel karya Umie Nadzimah, arahan Jamal Khan (Khan Mancung), terbitan Pena Creative Pictures Sdn Bhd.

Pelakon Dia Isteri Luar Biasa

Shukri Yahaya, Fathia Latiff, Keith Foo, Elizad Sharifuddin, Nonny Nadirah, Uqasha Senrose, Ardell Aryana, Ziela Jalil, Syatilla Melvin, Raja Farah, Afiq Muiz, Leez Rosli, Alexx Yanz, Lia Asmizza, Azza Elite , Supyan kepoh, Liza Abdullah, Nurul Aini, Shah Rezza

Lagu tema/latar Dia Isteri Luar Biasa

Artis: Akim And TheMagistrate
Lagu: Potret

Sinopsis Dia Isteri Luar Biasa

Mengisahkan kehidupan Dewi Yusra yang mencari suami sementara bertujuan untuk mendapatkan anak, walaupun dia beranggap mampu hidup tanpa cinta dari seorang lelaki. Dewi pernah mencuba untuk mendapatkan perkhidmatan kaedah IVF dan GTF dari klinik pakar perbidanan untuk mendapatkan anak sendiri, namun ditolak kerana menyalahi undang-undang. Sahabat baiknya, Kamarul juga pernah menawarkan diri untuk menjadi suami sementara Dewi. Nina anak kawan baiknya Eda sering menjadi peneman dirinya.

Kehadiran Dr. Raden Amzar dalam satu insiden yang tidak disengajakan di Heathrow, ketika penerbangan pulang dari London ke Kuala Lumpur mengikat Dr. Raden Amzar terus disisi Dewi. Dr. Raden Amzar juga pelanggan setia Nasi Ayam Bonda dalam diam mencuri perhatian Dewi. Dewi mewarisi perniagaan Nasi Aya Bonda tersebut. Seterusnya, Dewi merancang sesuatu agar Raden Amzar dapat menjadi Suami semantara. Apa yang dirancang berjalan lancar seperti yang dirancang. Dewi dan Raden Amzar ditangkap Khalwat. Mereka bernikah secara rahsia di Kota Londan.

Akhirnya Dewi disahkan mengandung, rancangan awal Dewi yang mahu meninggalkan Raden Amzar setelah mengandung gagal bila Dewi menerima alahan yang teruk. Keadaan lagi buruk bila bayi dalam kandungannya mahukan Raden Amzar sentiasa disisi. Raden Amzar sedar, Dewi masih belum boleh menerima dirinya lagi. Apakah yang terjadi seterusnya?

Tonton online di tonton.com.my/dia-isteri-luar-biasa

Scene menarik episod 25
Scene menarik episod 24
Scene menarik episod 23
Scene menarik episod 22
Scene menarik episod 20
Scene menarik episod 19
Scene menarik episod 16
Scene menarik episod 15
Scene menarik episod 12
Scene menarik episod 11
Scene menarik episod 10
Scene menarik episod 9
Scene menarik episod 8
Scene menarik episod 7
Scene menarik episod 6
Scene menarik episod 5
Scene menarik episod 4
Scene menarik episod 3
Scene menarik episod 2
Scene menarik episod 1

+ comments + 10 comments

10 Jun 2015 9:25 PG

saya bukak ok je kuar drama dia...isteri luar biasa episod 9 ;)

11 Jun 2015 5:42 PTG

Episod 9 link cerita Bidadari. Episod 11 takde link zips nak download 😭😭

15 Jun 2015 10:18 PTG

Salam bro,


Bila nak upload ep 17? 😂😕😕😕😕😕

20 Jun 2015 12:12 PG

Kenapa dah tkde promo untuk episod2 minggu depan?

23 Jun 2015 4:51 PG

Alaaaa eps 21 xdee

26 Jun 2015 12:05 PG

Assalamualaikum... episod 23 tak boleh nak click the link untuk download

28 Jun 2015 1:53 PTG

admin.. please download link mega

3 Julai 2015 11:37 PTG

episod 5 full please

26 Oktober 2015 11:03 PG

mna sya nk dpt kan cerita ni....

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar