Maid, Astro Ria HD (2015)

Maid (M.A.I.D.) drama terbaru di Astro Ria HD menggantikan Isteri Separuh Masa. Juga adaptasi novel karya Suri Ryana. Bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat 10 malam. Pelakon utama Zul Ariffin, Ayda Jebat dan turut dibantu Nina Nadira, Tasha Shilla, Nina Juren, Nina Nadira, Eizlan Yusof, Hefny Sahad, Mak Wan Latah. Terbitan Darkwave Pictures Sdn Bhd, arahan Michael Ang.

Zul Ariffin Ayda Jebat

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20

Bloopers #DramaMaid
Promo Episod Akhir
Promo Episod 16-20
Promo Episod 11-15

Sinopsis Maid (Astro)

Mengisahkan kehidupan seorang gadis bernama Noorul yang menjadi pembantu rumah di rumah mewah seorang lelaki kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang sangat cerewet sehinggakan Noorul mengelarkannya Mr.F (F jolokan untuk ‘fussy’). Noorul pernah bekerja di sebuah kilang tetapi telah ditutup dan menjadi penganggur seketika sebelum membuat keputusan untuk menjadi orang gaji.

Mr.F seorang yang tidak mesra alam, suka menengking dan suka memberi arahan dengan meningggalkan nota di serata rumahnya. Pada suatu hari Mr. F menyuruh Noorul memasak Nasi Beriyani untuknya, huru-hara dibuatnya apabila Noorul tidak pandai memasak melainkan masak nasi, air dan manggi. Disebabkan itu, Noorul nekad untuk belajar memasak dengan menghadiri kelas memasak Chef Aidil. Lama-kelamaan mereka mula mengenali, Noorul mula jatuh cinta dengan majikannya.

Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa dinikahkan untuk menutup malu dan mahu menjaga reputasi perniagaan keluarga Tan Sri dan Puan Sri. Noorul yang memendam perasaan cintanya kepada Mr.F mula gusar bolehkah dia menerimnya sebagai isteri. Noorul mula berteka-teki sendiri tentang siapa dalang di dalam penyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf, yang sememangnya berdendam dengan Noorul? Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan? Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?


Saksikan drama Maid setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di saluran Astro Ria.

+ comments + 31 comments

1 Julai 2015 6:55 PG

salam awak. kenapa takleh download ek episode 11 ? file are not existed.

1 Julai 2015 9:21 PG

Cmne nak guna zip.. biasa huna mega.. mohon tnjuk ajar.. nk tgok citer ni.. pliss

1 Julai 2015 10:36 PG

salam, kalo xbley tgk, download dulu sbb sy pon download dulu gak, try download guna Mega dulu kalo xbley guna ZipS kt bawah video tu, kalo nak download guna ZipS pon same gak, klik pada icon download now (yang warna orange tu), nanti save file, cek pada folder download..

1 Julai 2015 10:38 PG

1 lg, download gune ZipS ni agak lambat, xmacam Mega.. so bersabarlah.. haha

1 Julai 2015 12:35 PTG

slm kaze, epsde 9,10,11 file are not existed ar.. sib baik 9 dgn 10 dh download aritu, tinggal 11 xdpt lg..

1 Julai 2015 2:32 PTG

Episod 11 dh xde ke mr kaze?

2 Julai 2015 8:53 PG

Nak episod 9 10 n 11.. saya xbole download.. file not exist.. tolong ea.. nk tgok

2 Julai 2015 10:20 PG

Nak episod 9 10 n 11.. saya xbole download.. file not exist.. tolong ea.. nk tgok

2 Julai 2015 11:39 PG

Kaizer, episode 11 cannot download. Gimana sih :(

2 Julai 2015 2:48 PTG

Episode 14 x de eh?

2 Julai 2015 2:49 PTG

Episode 14 x de eh?

3 Julai 2015 11:30 PG

admin, tolong la fix kan link nyer.. ep9, 10, & 11.. please..thanks

4 Julai 2015 2:06 PTG

episod 14 dah tak ada T_T

4 Julai 2015 5:09 PTG

kaze episod 9 hingga 14 takdee T_T

6 Julai 2015 6:04 PG

Assalamualaikum.. kaze.. episod 9-12 x boleh download... tq

6 Julai 2015 3:26 PTG

cane nak down load

8 Julai 2015 10:51 PTG

knp x bole download episod 10 dan ke atas ye?? mohon beri link mega download... lebih effisien dan senang berbnding zipshare..

minta tolong ye admin..

10 Julai 2015 12:40 PG

Salam .. ep10 ke atas x boleh download

10 Julai 2015 1:47 PTG

Episod 19 dh delete?

10 Julai 2015 3:44 PTG

episod 9 smpai 14 xde.. =(

10 Julai 2015 9:37 PTG

Admin nape tak boleh nak tengok cerita ni pagi tadi ok je.boleh.tengok bila petang tak.boleh tengok lngsung

10 Julai 2015 9:39 PTG

HArap2 pagi esok dapat tengok lah harap admin beri kerjasama bagi memulihkan kembali laman ini.

12 Julai 2015 4:12 PTG

admin, episod 17,18 & 19 tak boleh download.. content deleted :(

14 Julai 2015 12:56 PTG

episod 9 smpai 19 takleh donlod :(

18 Julai 2015 11:17 PG

maid raya plz

18 Julai 2015 10:41 PTG

Maidraya ada x kaze

21 Julai 2015 3:51 PTG

asalam plez ajar sye cam ne nk tngok kt sini or download ..plex someone

21 Julai 2015 6:41 PTG

Salam Kaze.. Mohon tlg reupload blik ep9 ke atas smua dh expired.. TQVM.....

24 Julai 2015 9:28 PG

kt bawah jadual Episod tu ado Backup link. Click situ guys.. link sume sehat lagi dlm tu

3 Ogos 2015 11:44 PTG

Maid raya pls.. dah miss ari tu.. tlg lah...

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar