Drama Lara Aishah lakonan Fasha Sandha

nazim shah fasha

Drama Lara Aishah terbitan Global Station Sdn Bhd dan bakal ditayangkan bermula pada 29 Ogos ini. Diarahkan oleh Muhamad Riza Baharudin, skrip Adzim Shahabudin dan masih lagi dalam proses pengambaran. Adaptasi dari telenovela Mexico, La Loba pada tahun 2010, admin jangka pasti akan lebih 100 episod macam drama Memori Cinta Suraya.

Dibintangi pelakon-pelakon seperti Fasha Sandha, Nazim Othman, Eizlan Yusof, Dian P.Ramlee, Shah Jaszle, Ainul Aishah, Liza Abdullah, Jasmin Hamid, Janet Khoo, Sasqia Dahuri, Zamarul Hisham, Wati Elite, Maria Farida, Shah Reza, Dayana Roza, Afzan Abdul Rahman, Fadil Dani Mia Nasir dan Aedy Ashraf.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20Episod 21
Episod 22Episod 23Episod 24Episod 25Episod 26Episod 27Episod 28
Episod 29Episod 30Episod 31Episod 32Episod 33Episod 34Episod 35
Episod 36Episod 37Episod 38Episod 39Episod 40Episod 41Episod 42
Episod 43Episod 44Episod 45Episod 46Episod 47Episod 48Episod 49
Episod 50Episod 51Episod 52Episod 53Episod 54Episod 55Episod 56
Episod 57Episod 58Episod 59Episod 60Episod 61Episod 62Episod 63
Episod 64Episod 65Episod 66Episod 67Episod 68Episod 69Episod 70
Episod 71Episod 72Episod 73Episod 74Episod 75Episod 76Episod 77

Sinopsis Drama

Mengisahkan dua wanita iaitu Aishah yang berjuang menyelamatkan pasar tempatan daripada dirobohkan dan bekas banduan bernama Zurin yang ingin mencari anak kandungnya. Zurin dipenjara di luar negara atas kesalahan yang tidak dilakukannya dan semua itu dirancang ibu mentuanya.

Apabila dibebaskan dia dapat tahu anaknya diculik ketika kecil masih hidup dan nekad untuk membalas dendam. Sementara itu, Aishah dibesarkan Muiz dalam serba kekurangan. Dia bekerja di pasar dan terkenal dengan sikap keras hati. Apabila mengetahui pasar itu bakal diambil alih, Aishah bertekak dengan Datuk Alif, anak pemilik premis itu.

Pergaduhan mereka juga menemukan Aishah dengan Iskandar, waris keluarga mentua Zurin. Iskandar menipu Aishah dengan menyatakan dia hanya mekanik yang miskin. Perkenalan itu membuahkan bibit cinta di antara mereka. Dalam masa sama, keluarga Iskandar mahu menyatukan jejaka itu dengan Felisha dan sanggup melakukan apa saja untuk memusnahkan Aishah. Kehadiran bekas kekasih Aishah merumitkan lagi keadaan.

Gambar Pelakon



Tunggu kemunculan drama Lara Aishah pada 29 Ogos nanti bersiaran jam 6 petang dan ulangan 12 malam di saluran Astro Prima dan Maya HD.

+ comments + 52 comments

9 September 2016 3:30 PTG

drama yang tak masuk akal.ada ke satu scene yang masa zurin lahirkan aisyah 27 tahun yang lalu pakai handphone?!nonsense.

13 September 2016 8:41 PG

Lme ke cte ni? Klu lme mst belit2 cte ny t...yla cte mlyu kn...emmm

13 September 2016 9:49 PG

chill la nicky anne. nama lagi drama. janji drama ni best.

17 September 2016 6:03 PTG

citer ni nice. Ada transformasi telenovela malaysia..good job.

19 September 2016 10:20 PG

Kalau pun nak buat drama ala2 cerita barat tapi ajaran Islam jangan tinggalkan. Contohnya ada adengan minum sambil berdiri tepi koridor seolah2 minum minuman keras. Harap pihak berwajib perlu tapis dulu drama seperti ini sebelu beri kelulusan untuk tayangan. Jua mana ada org Islam yg beri kebenaran suruh bunuh org sewenangnya. Malaysia kan ada undang2..

22 September 2016 3:58 PTG

nama pun drama...adoiii

24 September 2016 5:34 PTG

Best jugak cite ni...

27 September 2016 2:47 PTG

lenguh tgk drama ni....slow...cite mcm best...

28 September 2016 8:23 PTG

Terima kasih kepala bgetar. Dpt tonton dr sini. Terbaik

30 September 2016 12:12 PG

Cerita ni best rasa macam nk join sekali sebab terasa apa yang berlaku kat situ

6 Oktober 2016 5:05 PTG

at least drama ni jauh lagi best dari abang bomba i love u tu.

7 Oktober 2016 7:44 PTG

Budak2 sekarang walaupun kedj kat pasar boleh pakai iphone ye? Rasa mcm kurang logik pulak.

7 Oktober 2016 7:47 PTG

@nicky anne
Agak tunggang langgang.Ada satu scene tu aisyah dah pakai iphone 6s tu padahal masa tu iskandar blm lg hadiahkan dia hp tu.

9 Oktober 2016 8:38 PTG

Best cerita ni.. Tp 100 episode...
Ouhhh god... Too long..

12 Oktober 2016 6:26 PTG

Cerita ni ok..Saya ikut perkembangan cerita ni..

14 Oktober 2016 8:15 PTG

Tq kepala bergetar... sudi upload cite neh... mang best.. sy dah terpengaruh

14 Oktober 2016 8:24 PTG

Betul ke sampai 100 episod cerita ni???

15 Oktober 2016 10:39 PTG

Kepala bergetar steady..saya tngk kt sini since eposid 1 smpi lani...tq bro!!

17 Oktober 2016 7:56 PTG

Ada gak org comment pasal minum arak? Asal bodoh sgt eh? Chill la dude, kot2 air tu air ribena tk pun air teh...

Pasal pembunuhan pun nak kecoh, Just a drama okay, WHY SO SERIOUS?

18 Oktober 2016 1:41 PG

Hahahhahaha... aku baca komen negatif ni pun da nyampah.. chill la ni kan drama je.. amek pengajaran baik dr situ da la.. yg buruk2 ko xyah amek... cuba la positif sikit.. drama2 lain sblm2 ni.. dukung2.. pelok2 pakai tudung bwk g kat katil.. hahaha.. org sibuk.komen suwit.. bahahaha... pape pun aku suka citer ni.. kekeluargaan yg kuat.. satu hati.. mslh keluarga porak peranda... backstabber.. hubungan antara kawan... weyy byk.la bnd baik kite leh ceduk buat pngajaran.

22 Oktober 2016 2:14 PTG

kalau dah sampai ratus apisod abaikan je cerita ni.ada baiknya tengok cerita p ramleee....

27 Oktober 2016 10:37 PG

lahai memandai2 jer 100 episod kan..nampak sngt x tngok..dia 49 episod jer..51 episod lgi buat sndri kot..hahahaha..yg komen2 ala2 minum arak bgai 2 nympah plak..cite jer kot,yg nk over sngt knpa..btw tq kpla bgetar,boleh jgk tngok even slalu x smpat tngok pkol 6..luv u

28 Oktober 2016 5:05 PTG

I love this movie so much.. betul bnyak moral of the story.. sowmrines org gila nak kaya dng pelbagai cara lg2 wanita. Tp aisyah tak pandang semua tu... that is amazing!! Betul motivate me to be a girl like that

29 Oktober 2016 10:03 PTG

cerita ini ok je , lagi baik kalau aisyah itu pelakun yang lagi muda dari fasha sandha baru lah padan dgn iskandar dan bagi bersopan siskit kerana orang kata macam tak ada didikan beracakap engkau aku walaupun nak buat character to tom boy tapi biarlah ikut budaya melayu sikit macam tak kena je perangai biadap macam tu kerana orang miskin ini penuh dengan adab bak kata pepatah biar miskin duit tapi tak miskin budi pekerti.

30 Oktober 2016 12:05 PG

tp cita dia mcm indonesian drama xlama lg dh nk hbis yg jahat,bersalah masih di ats yg, yg baik dan benar masih kena tinds dr episod pertma smpi skrg, pastu minggu dpn dh minggu akhir so inti die Yg dlm cita nie bnyk memaprkn kejhtn, yg baik2 jap je kuar tu pun time ending

2 November 2016 12:51 PG

memang 100 episode pun...pengarah sendiri dh umumkan....apeda.....

3 November 2016 4:42 PTG

apasal budak pasar tak bole pki iphone?? dorg beli dgn duit sndri pe.. kelakar korg nyer pemikiran.. jgn look down on them..
namanyer drama pe..

lagi satu, 27thn yg lalu mmg da ada handphone, maybe korg blm lagi lahir masa tu.. handphone nokia 8210, hp yg mcm water bottle tu.. tink ok ppl.. jgn nak asyik complaint jer..

3 November 2016 8:13 PTG

Citer best..tapi hari2 duk ulang benda same

4 November 2016 2:27 PTG

Citer ni slow...tp best.. So di sebab kan slow..walaupun skip 5 eps pun xrase mcm ttgal ape2... Rase nk tggu eps last je..xsbar nk tgk nenek kebayan jd ape...hoho

6 November 2016 10:34 PTG

Cerita ni bagus. Mmg Malaysia ada undang2, tp ada jugak yg x follow undang2. Mmg org Islam tidak diberi kebenaran untuk membunuh, tp ada je yang buat dalam senap. Kita semua xtau. Ada je org Islam yg buat semua perkara2 yang tak elok dan yang tak dibernarkan. Tp ada je org yang buat. Semua yang ditunjukkan di dalam drama, in reality, ada je orang yang buat semua tu. Kita ambil yang positif je la. Contoh, hubungaan kekeluargaan yang erat, membantu orang yang memerlukan, mcm zack yg ingin membantu pakcik muiz yg memerlukan buah pinggang walaupun zack tu bukan ahli keluarga pakcik muiz. Banyak lagi perkara2 positif yang kita boleh ambil dalam drama ni. Yang negative tu, kita boleh fikirkan cara untuk mengelaknya. Bukan ambil yang negative. :-)

8 November 2016 1:28 PTG

Cerita ni bagus best menarik.
Jalan cerita bagus. Compare drama adaptasi novel. Lain dr lain. Pelakon tu pun best2.

8 November 2016 6:17 PTG

Sakit mental tgk cite ni...lg2 bile scene Cik puan marina...trs blah p tpt lain...sbb sakit ati tgk muke jahat die tu...yg lain2 ok je...
Bak kate u all nama pn drama kan...pastu dieorg belakon jer...tp serious sakit je ati tgk marina tu...rase cam nk belasah2 je die...

9 November 2016 11:04 PG

Tima kasih Kepala Bgetar upload drama ni walaupun di jangka 100 episode. X sempat nak sampai rumah pukul 6 tgk cerita ni. Dpt tgk waktu lunch di pejabat.
Apa pun nk tunggu mcm mana si Aishah dpt tau Sheila Amin tu mak dia.... lagi 50 episode weiiii

9 November 2016 2:27 PTG

ngapa nama Dato Eizlan Yusof xde dalam list pelakon tu.. OMG my faveret actor tu...

9 November 2016 2:30 PTG

@NOR ZILAH AHMAD

aa la dia n Dian PRamlee pun xde.. hehe.. tq inform.. update

9 November 2016 6:10 PTG

Sakit mental tgk cite ni...lg2 bile scene Cik puan marina...trs blah p tpt lain...sbb sakit ati tgk muke jahat die tu...yg lain2 ok je...
Bak kate u all nama pn drama kan...pastu dieorg belakon jer...tp serious sakit je ati tgk marina tu...rase cam nk belasah2 je die...

10 November 2016 1:17 PG

Ala drama pon copycat dari telenovela mexico je. Tu yg jln cerita dia panjang berjela. Kalau nak harap pale hotak org tempatan buat telenovela mcm ni lg laa ngarut punya. Tp drama ni best sbb pelakon dia org2 lama je.

16 November 2016 2:56 PG

Laaa... sapala yg komen 27 thn dlu xde hp? I pkai ericson yg ketegak mcm btol air tu... ank i now dh 25 thn...

16 November 2016 6:21 PTG

best juga cite ni

17 November 2016 8:08 PG

Mcm ceta la loba

17 November 2016 11:52 PG

Senyum je baca komen :)

18 November 2016 4:35 PTG

cite novel ni.. slow gak citer dia.

18 November 2016 5:14 PTG

NAMA PUN DRAMA.. banyak pulak bunyi.. suh jadi director tak nak.. uhuhuu.. kalu dia tunjuk benda negativ minum kat koridor tu.. ada la pengajaran akan jadi.. kalu semua baikkk jaaa.. tak yh la buat drama... setiap kejahatan yg di ciptakan dalam drama bukan tak de pengajaran.. adooii.. drama pun ada byk tak puas ati... apa pun saya suka citer nie..

21 November 2016 11:00 PTG

suka watak wani..cute ajer

22 November 2016 7:04 PTG

Cite ni mmg best tahap gaban... X penah aku tgk drama mlayu smp abis... But lara aisyah buat aku melekat kt tv stiap ari...

25 November 2016 5:06 PTG

cuba la komen pasal cerita ni punya feel ke babak2 mana yg best so share kt sini..ini tak asik nk cari salah je korang ni..bab agama la..cte melayu la..xsuka toksah la tgkkk...padahal cte indon latin seksi2 korang tgk gak..kecoww la mkcik.....

27 November 2016 12:35 PG

Terima kasih kbergetar.com krn sudi upload drama2 ni. Maklumla, org bekerja mcm kami ni susah nk ikut waktu drama dtayangkan kat tv. Lagi2 yg kje shift. Ulangan pun kdg2 terlepas.

29 November 2016 7:17 PG

nk tgk tu tgk je laaa.. nk kondem bagai. cuba ko blakon tgk org kecam ko plak.. xnk tgk diam. dah tgk tu xpayah nk komen negative bagai.. xde org suh ko jd juri pun. pasal iphone la, pasal xde tel la, pasal bunuh2 la, pasal minum arak la.. ni jgk ko kisahkan.. yg duit RM2.6B tu xnk plak ko kecoh2.. mnyk naik harga , smua naik ko xnk kecoh dlm ni ker?

1 Disember 2016 8:04 PTG

Macam macam la komen korang, kalau elok je percakapan semua tak jadi cerita la dia, komen je pandai cuba la berlakon sana hahaha

2 Disember 2016 8:40 PTG

@ibnu asyraf nma pun drama kn,,,aduiiii

9 Disember 2016 1:16 PTG

semakin lama tengok semakin suspen...mesti nak tengok next episod,,..hihi #dramasangat

9 Disember 2016 1:17 PTG

terima kasih kepala bergetar... so nice so good #kepalabergetar memang best...thumbs up!!

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar