Drama Lara Aishah lakonan Fasha Sandha

nazim shah fasha

Drama Lara Aishah terbitan Global Station Sdn Bhd dan bakal ditayangkan bermula pada 29 Ogos ini. Diarahkan oleh Muhamad Riza Baharudin, skrip Adzim Shahabudin dan masih lagi dalam proses pengambaran. Adaptasi dari telenovela Mexico, La Loba pada tahun 2010, admin jangka pasti akan lebih 100 episod macam drama Memori Cinta Suraya.

Dibintangi pelakon-pelakon seperti Fasha Sandha, Nazim Othman, Eizlan Yusof, Dian P.Ramlee, Shah Jaszle, Ainul Aishah, Liza Abdullah, Jasmin Hamid, Janet Khoo, Sasqia Dahuri, Zamarul Hisham, Wati Elite, Maria Farida, Shah Reza, Dayana Roza, Afzan Abdul Rahman, Fadil Dani Mia Nasir dan Aedy Ashraf.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20Episod 21
Episod 22Episod 23Episod 24Episod 25Episod 26Episod 27Episod 28
Episod 29Episod 30Episod 31Episod 32Episod 33Episod 34Episod 35
Episod 36Episod 37Episod 38Episod 39Episod 40Episod 41Episod 42
Episod 43Episod 44Episod 45Episod 46Episod 47Episod 48Episod 49
Episod 50Episod 51Episod 52Episod 53Episod 54Episod 55Episod 56
Episod 57Episod 58Episod 59Episod 60Episod 61Episod 62Episod 63
Episod 64Episod 65Episod 66Episod 67Episod 68Episod 69Episod 70
Episod 71Episod 72Episod 73Episod 74Episod 75Episod 76Episod 77
Episod 78Episod 79Episod 80Episod 81Episod 82Episod 83Episod 84
Episod 85Episod 86Episod 87Episod 88Episod 89Episod 90Episod 91
Episod 92Episod 93Episod 94Episod 95Episod 96Episod 97Episod 98
Episod 99Episod 100

Sinopsis Drama

Mengisahkan dua wanita iaitu Aishah yang berjuang menyelamatkan pasar tempatan daripada dirobohkan dan bekas banduan bernama Zurin yang ingin mencari anak kandungnya. Zurin dipenjara di luar negara atas kesalahan yang tidak dilakukannya dan semua itu dirancang ibu mentuanya.

Apabila dibebaskan dia dapat tahu anaknya diculik ketika kecil masih hidup dan nekad untuk membalas dendam. Sementara itu, Aishah dibesarkan Muiz dalam serba kekurangan. Dia bekerja di pasar dan terkenal dengan sikap keras hati. Apabila mengetahui pasar itu bakal diambil alih, Aishah bertekak dengan Datuk Alif, anak pemilik premis itu.

Pergaduhan mereka juga menemukan Aishah dengan Iskandar, waris keluarga mentua Zurin. Iskandar menipu Aishah dengan menyatakan dia hanya mekanik yang miskin. Perkenalan itu membuahkan bibit cinta di antara mereka. Dalam masa sama, keluarga Iskandar mahu menyatukan jejaka itu dengan Felisha dan sanggup melakukan apa saja untuk memusnahkan Aishah. Kehadiran bekas kekasih Aishah merumitkan lagi keadaan.

Gambar Pelakon



Tunggu kemunculan drama Lara Aishah pada 29 Ogos nanti bersiaran jam 6 petang dan ulangan 12 malam di saluran Astro Prima dan Maya HD.

+ comments + 102 comments

9 September 2016 3:30 PTG

drama yang tak masuk akal.ada ke satu scene yang masa zurin lahirkan aisyah 27 tahun yang lalu pakai handphone?!nonsense.

13 September 2016 8:41 PG

Lme ke cte ni? Klu lme mst belit2 cte ny t...yla cte mlyu kn...emmm

13 September 2016 9:49 PG

chill la nicky anne. nama lagi drama. janji drama ni best.

17 September 2016 6:03 PTG

citer ni nice. Ada transformasi telenovela malaysia..good job.

19 September 2016 10:20 PG

Kalau pun nak buat drama ala2 cerita barat tapi ajaran Islam jangan tinggalkan. Contohnya ada adengan minum sambil berdiri tepi koridor seolah2 minum minuman keras. Harap pihak berwajib perlu tapis dulu drama seperti ini sebelu beri kelulusan untuk tayangan. Jua mana ada org Islam yg beri kebenaran suruh bunuh org sewenangnya. Malaysia kan ada undang2..

22 September 2016 3:58 PTG

nama pun drama...adoiii

24 September 2016 5:34 PTG

Best jugak cite ni...

27 September 2016 2:47 PTG

lenguh tgk drama ni....slow...cite mcm best...

28 September 2016 8:23 PTG

Terima kasih kepala bgetar. Dpt tonton dr sini. Terbaik

30 September 2016 12:12 PG

Cerita ni best rasa macam nk join sekali sebab terasa apa yang berlaku kat situ

6 Oktober 2016 5:05 PTG

at least drama ni jauh lagi best dari abang bomba i love u tu.

7 Oktober 2016 7:44 PTG

Budak2 sekarang walaupun kedj kat pasar boleh pakai iphone ye? Rasa mcm kurang logik pulak.

7 Oktober 2016 7:47 PTG

@nicky anne
Agak tunggang langgang.Ada satu scene tu aisyah dah pakai iphone 6s tu padahal masa tu iskandar blm lg hadiahkan dia hp tu.

9 Oktober 2016 8:38 PTG

Best cerita ni.. Tp 100 episode...
Ouhhh god... Too long..

12 Oktober 2016 6:26 PTG

Cerita ni ok..Saya ikut perkembangan cerita ni..

14 Oktober 2016 8:15 PTG

Tq kepala bergetar... sudi upload cite neh... mang best.. sy dah terpengaruh

14 Oktober 2016 8:24 PTG

Betul ke sampai 100 episod cerita ni???

15 Oktober 2016 10:39 PTG

Kepala bergetar steady..saya tngk kt sini since eposid 1 smpi lani...tq bro!!

17 Oktober 2016 7:56 PTG

Ada gak org comment pasal minum arak? Asal bodoh sgt eh? Chill la dude, kot2 air tu air ribena tk pun air teh...

Pasal pembunuhan pun nak kecoh, Just a drama okay, WHY SO SERIOUS?

18 Oktober 2016 1:41 PG

Hahahhahaha... aku baca komen negatif ni pun da nyampah.. chill la ni kan drama je.. amek pengajaran baik dr situ da la.. yg buruk2 ko xyah amek... cuba la positif sikit.. drama2 lain sblm2 ni.. dukung2.. pelok2 pakai tudung bwk g kat katil.. hahaha.. org sibuk.komen suwit.. bahahaha... pape pun aku suka citer ni.. kekeluargaan yg kuat.. satu hati.. mslh keluarga porak peranda... backstabber.. hubungan antara kawan... weyy byk.la bnd baik kite leh ceduk buat pngajaran.

22 Oktober 2016 2:14 PTG

kalau dah sampai ratus apisod abaikan je cerita ni.ada baiknya tengok cerita p ramleee....

27 Oktober 2016 10:37 PG

lahai memandai2 jer 100 episod kan..nampak sngt x tngok..dia 49 episod jer..51 episod lgi buat sndri kot..hahahaha..yg komen2 ala2 minum arak bgai 2 nympah plak..cite jer kot,yg nk over sngt knpa..btw tq kpla bgetar,boleh jgk tngok even slalu x smpat tngok pkol 6..luv u

28 Oktober 2016 5:05 PTG

I love this movie so much.. betul bnyak moral of the story.. sowmrines org gila nak kaya dng pelbagai cara lg2 wanita. Tp aisyah tak pandang semua tu... that is amazing!! Betul motivate me to be a girl like that

29 Oktober 2016 10:03 PTG

cerita ini ok je , lagi baik kalau aisyah itu pelakun yang lagi muda dari fasha sandha baru lah padan dgn iskandar dan bagi bersopan siskit kerana orang kata macam tak ada didikan beracakap engkau aku walaupun nak buat character to tom boy tapi biarlah ikut budaya melayu sikit macam tak kena je perangai biadap macam tu kerana orang miskin ini penuh dengan adab bak kata pepatah biar miskin duit tapi tak miskin budi pekerti.

30 Oktober 2016 12:05 PG

tp cita dia mcm indonesian drama xlama lg dh nk hbis yg jahat,bersalah masih di ats yg, yg baik dan benar masih kena tinds dr episod pertma smpi skrg, pastu minggu dpn dh minggu akhir so inti die Yg dlm cita nie bnyk memaprkn kejhtn, yg baik2 jap je kuar tu pun time ending

2 November 2016 12:51 PG

memang 100 episode pun...pengarah sendiri dh umumkan....apeda.....

3 November 2016 4:42 PTG

apasal budak pasar tak bole pki iphone?? dorg beli dgn duit sndri pe.. kelakar korg nyer pemikiran.. jgn look down on them..
namanyer drama pe..

lagi satu, 27thn yg lalu mmg da ada handphone, maybe korg blm lagi lahir masa tu.. handphone nokia 8210, hp yg mcm water bottle tu.. tink ok ppl.. jgn nak asyik complaint jer..

3 November 2016 8:13 PTG

Citer best..tapi hari2 duk ulang benda same

4 November 2016 2:27 PTG

Citer ni slow...tp best.. So di sebab kan slow..walaupun skip 5 eps pun xrase mcm ttgal ape2... Rase nk tggu eps last je..xsbar nk tgk nenek kebayan jd ape...hoho

6 November 2016 10:34 PTG

Cerita ni bagus. Mmg Malaysia ada undang2, tp ada jugak yg x follow undang2. Mmg org Islam tidak diberi kebenaran untuk membunuh, tp ada je yang buat dalam senap. Kita semua xtau. Ada je org Islam yg buat semua perkara2 yang tak elok dan yang tak dibernarkan. Tp ada je org yang buat. Semua yang ditunjukkan di dalam drama, in reality, ada je orang yang buat semua tu. Kita ambil yang positif je la. Contoh, hubungaan kekeluargaan yang erat, membantu orang yang memerlukan, mcm zack yg ingin membantu pakcik muiz yg memerlukan buah pinggang walaupun zack tu bukan ahli keluarga pakcik muiz. Banyak lagi perkara2 positif yang kita boleh ambil dalam drama ni. Yang negative tu, kita boleh fikirkan cara untuk mengelaknya. Bukan ambil yang negative. :-)

8 November 2016 1:28 PTG

Cerita ni bagus best menarik.
Jalan cerita bagus. Compare drama adaptasi novel. Lain dr lain. Pelakon tu pun best2.

8 November 2016 6:17 PTG

Sakit mental tgk cite ni...lg2 bile scene Cik puan marina...trs blah p tpt lain...sbb sakit ati tgk muke jahat die tu...yg lain2 ok je...
Bak kate u all nama pn drama kan...pastu dieorg belakon jer...tp serious sakit je ati tgk marina tu...rase cam nk belasah2 je die...

9 November 2016 11:04 PG

Tima kasih Kepala Bgetar upload drama ni walaupun di jangka 100 episode. X sempat nak sampai rumah pukul 6 tgk cerita ni. Dpt tgk waktu lunch di pejabat.
Apa pun nk tunggu mcm mana si Aishah dpt tau Sheila Amin tu mak dia.... lagi 50 episode weiiii

9 November 2016 2:27 PTG

ngapa nama Dato Eizlan Yusof xde dalam list pelakon tu.. OMG my faveret actor tu...

9 November 2016 2:30 PTG

@NOR ZILAH AHMAD

aa la dia n Dian PRamlee pun xde.. hehe.. tq inform.. update

9 November 2016 6:10 PTG

Sakit mental tgk cite ni...lg2 bile scene Cik puan marina...trs blah p tpt lain...sbb sakit ati tgk muke jahat die tu...yg lain2 ok je...
Bak kate u all nama pn drama kan...pastu dieorg belakon jer...tp serious sakit je ati tgk marina tu...rase cam nk belasah2 je die...

10 November 2016 1:17 PG

Ala drama pon copycat dari telenovela mexico je. Tu yg jln cerita dia panjang berjela. Kalau nak harap pale hotak org tempatan buat telenovela mcm ni lg laa ngarut punya. Tp drama ni best sbb pelakon dia org2 lama je.

16 November 2016 2:56 PG

Laaa... sapala yg komen 27 thn dlu xde hp? I pkai ericson yg ketegak mcm btol air tu... ank i now dh 25 thn...

16 November 2016 6:21 PTG

best juga cite ni

17 November 2016 8:08 PG

Mcm ceta la loba

17 November 2016 11:52 PG

Senyum je baca komen :)

18 November 2016 4:35 PTG

cite novel ni.. slow gak citer dia.

18 November 2016 5:14 PTG

NAMA PUN DRAMA.. banyak pulak bunyi.. suh jadi director tak nak.. uhuhuu.. kalu dia tunjuk benda negativ minum kat koridor tu.. ada la pengajaran akan jadi.. kalu semua baikkk jaaa.. tak yh la buat drama... setiap kejahatan yg di ciptakan dalam drama bukan tak de pengajaran.. adooii.. drama pun ada byk tak puas ati... apa pun saya suka citer nie..

21 November 2016 11:00 PTG

suka watak wani..cute ajer

22 November 2016 7:04 PTG

Cite ni mmg best tahap gaban... X penah aku tgk drama mlayu smp abis... But lara aisyah buat aku melekat kt tv stiap ari...

25 November 2016 5:06 PTG

cuba la komen pasal cerita ni punya feel ke babak2 mana yg best so share kt sini..ini tak asik nk cari salah je korang ni..bab agama la..cte melayu la..xsuka toksah la tgkkk...padahal cte indon latin seksi2 korang tgk gak..kecoww la mkcik.....

27 November 2016 12:35 PG

Terima kasih kbergetar.com krn sudi upload drama2 ni. Maklumla, org bekerja mcm kami ni susah nk ikut waktu drama dtayangkan kat tv. Lagi2 yg kje shift. Ulangan pun kdg2 terlepas.

29 November 2016 7:17 PG

nk tgk tu tgk je laaa.. nk kondem bagai. cuba ko blakon tgk org kecam ko plak.. xnk tgk diam. dah tgk tu xpayah nk komen negative bagai.. xde org suh ko jd juri pun. pasal iphone la, pasal xde tel la, pasal bunuh2 la, pasal minum arak la.. ni jgk ko kisahkan.. yg duit RM2.6B tu xnk plak ko kecoh2.. mnyk naik harga , smua naik ko xnk kecoh dlm ni ker?

1 Disember 2016 8:04 PTG

Macam macam la komen korang, kalau elok je percakapan semua tak jadi cerita la dia, komen je pandai cuba la berlakon sana hahaha

2 Disember 2016 8:40 PTG

@ibnu asyraf nma pun drama kn,,,aduiiii

9 Disember 2016 1:16 PTG

semakin lama tengok semakin suspen...mesti nak tengok next episod,,..hihi #dramasangat

9 Disember 2016 1:17 PTG

terima kasih kepala bergetar... so nice so good #kepalabergetar memang best...thumbs up!!

11 Disember 2016 6:45 PTG

betul tu,biase la cite melayu,huhu

16 Disember 2016 9:38 PG

Wah..banyaknya komen...ini menunjukkan pelakon2nya hebat sebab terkesan pada korg semua..realistic betul kejahatan dia org terutama watak si Marina tu..Felisha pun bole tahan jahatnya...Wani plak jahat2 dia mcm kelakar pulak...suka ati dia jer nak buat apa..paling kelakar dia buat tatu kat zack..dia seorang yang berani , nekad dan berkeyakinan. Sbenarnya watak-watak dalam cerita ni memang ada berlaku di alam realiti ni. Sebenarnya banyak jer kes bunuh yang tak dapat dikesan pembunuhnya di Malaysia ni.Tanam dalam konkrit..tembak dari jarak dekat...dapat kesan pembunuhnya? Sape punya keje pun kita xtau terutama kes berprofile tinggi. Jangan pandang rendah pada org keje pasar ke..operator kilang ke..org kg ke...semua mampu beli...sbb dia org bekerja. Ada duit...nape la kolot sangat pemikiran.. Hp pun da lama ada..dulu cuma xramai org guna jer, xmcm sekarang..dulu xde android bagai tp hp tetap dah wujud..ni plak kisah org kaya...xlogik la xguna hp ye kenkawan.

16 Disember 2016 9:55 PTG

@Rimie Lee cerita ni mmg di adaptasi dari cerita tu. Kan kt keterangan kt atas dh bgtau

16 Disember 2016 9:58 PTG

Ape yg x logik, kt courts mammoth ngan aeon pon leh wat installment beli iphone. Maxis ngan celcom pon ada plan bulanan utk iphone

21 Disember 2016 1:17 PG

Cite ni best,pasal negetif tu biasalah nama pun dunia,pengajarannya banyak jika kita sibukkan dunia,iman kurang jadi jiwa kacau,setan menghasut buat jahat..
Tu namanya nenek kebayan/perempuan puaka hati hitam,
kalau citer baik je kena pijak kepala tu tak best jugak..
lagi 1 cite ni menunjukkan perbezaan antara harta & kebahagian.orang kaya sanggup buat apa je sebab duit untuk kepentingan sendiri,tapi orang miskin kaya dengan kebahagian & agama.
sebab tu orang kaya macam marina tu tak pernah bahagia padahal asal usul dia bukan orang kaya pon..hehe kalau tak tunjuk jahat kita pon tak tau benda tu rupanya "wujud"

Pasal i pone tu 27 tahun dia kumpul duit beli ipohe.wakaka

21 Disember 2016 11:36 PTG

Walaupun 100 episode...i still sanggup mnunggu..drama yg penuh inti pati...Melihat dgn mata hati..byak input..heheheheh..chill la uolsss.. biasala...ada pro n contra... thanks kepala bergetar

22 Disember 2016 9:19 PTG

Drama ni not bad..i suka gndingan mantap semua pelakon2nya..thanks to KB...tp cepatkan sikit aishah tahu siapa mak dia..biar diorg balas dendam sama2..ni dh nk hbis episod bru nk tau cerita sebenar...bosan lah tggu mcm tuu...

22 Disember 2016 11:17 PTG

Thank you #KepalaBergetar terbaik sy dpt tgk Drama2 Melayu yg hebat wlupun sy bekerja! Keep it up👍

23 Disember 2016 4:07 PTG

Okay je, aku sanggup record tengok tengah malam. Lebih baik dari Abang Bomba I Love You, Suri Hati Mr. Pilot yang konon2 sweet tu. hahaha Rakyat Malaysia lagi suka cita adaptasai novel fantasy daripada ala ala telenovela. hahaha

23 Disember 2016 8:23 PTG

suka cerita ni..pelakon2 hebat..cerita yang mantap menarik minat penonton ikuti dari awal ke dan tertunggu pengakhirannya. Saya tiada astro tetapi dpt tonton satu episod di hotel semasa bercuti. terima kasih kepalabergetar saya dapat tgk episod 1 sampai yang terakhir.

23 Disember 2016 8:26 PTG

Memang best citer ni

24 Disember 2016 10:02 PG

bnyk org komen negatif n bnyk jugak positif..btw sy pon layan movie nie memg best la kan..sbb kalau dibandingkan dgn cite2 lain rase nye lg best cite ni..BTW thank you kepala bergetar sbb setiap hari update cite ni..

24 Disember 2016 1:50 PTG

memang betul drama.tapi terlalu lama.naik menyampah tengok.contoh cita tv9 8,30 pm bawah 30 episot dah habis.tu baru bast..tak pon tengok cita p ramlie banyak kali pon tak puas.hahahagaa

24 Disember 2016 7:36 PTG

Cerita ni best ...tp tu lah..pnjang sngat jadi malas pulak nk tgok...buat cerita takpayh la nk memanjang sgt...sy tgok sama je kisah nye bosan pulak benda yg sama tak hbis2...baik pendek kan je..kesudahan nye last episod jugak ..aduhhai..drama melayu ni...ikut lah contoh macm drama 7harimencintaiku..pendek je cerita..best pun best...😊

26 Disember 2016 12:23 PG

hoi bnyk cekadak..lantk la nk tengok lama pun...bising.....p lyn citer kul7 hng tu je la....

26 Disember 2016 10:48 PTG

kan...dh x suke x yah tgok x yah bebel..biar kan je org yg suke tgok

27 Disember 2016 9:26 PTG

Best cerita ni, walau pun lama tapi makin hari makin bedebar tak sabar nak tunggu episod seterusnye. Yg bak sibuk pasal hp tu, lahh da name pun cerita. Konon je 27 tahun lepas dan tak semestinye dalam reality pun 27 tahun lepas. Da bak budak pasar pakai hp cangih pun jadi issue, bak minum arak dan bunuh2 pun sama, take yg good example n dont follow the bad things.haha kelakar la yg comment negetive ni. Always tink positive. Ni semua kan cerita semata2 dan lakonan sahaja. Jangan lah asik nak tink negetive je, mcm mana melayu nak maju. Drama atau movie ni semua ada moral of the story. So relax jgn tink negetive so much. Sebab belum tentu kita bole direct cerita mcm tu dan berlakon sehebat mcm tu. So relax n njoy. Yg tak suka tgk, dah jgm tgk, takde org pakse pun. Chillex peace✌🏻️

28 Disember 2016 1:17 PG

Nick nam chil la drama je pon ...kecah la lu....

29 Disember 2016 11:27 PTG

27 tahun dulu tahun 1989 dah ada hp kecik ke tak logik kalau HP botol air tu logik la jgk.

30 Disember 2016 2:30 PTG

Saya jarang tgk drama Melayu...tapi citer ni saya rasa bagus. Nampak ada standard utk dipasaran luar negara. Tidak hipokrit. Walaupun ada scene yg kurang logik atau tidak sesuai tapi jalan cerita tidak jemu. Yang utama pelakon2nya yg utama dan tambahan semua bagus. Lakonan pasangan Nazim dan Fasha mmg best. Dalam cerita ini saya lebih tertarik dan bersimpati dgn watak Iskandar dan rasakan dia lebih Lara dari Aishah. Harap happy endingdan mereka dapat bersama akhirnya.

30 Disember 2016 9:06 PTG

sibukkan kan iphone orang pulak..pegi la tanya kat pasar dorang guna fon ape..

31 Disember 2016 4:29 PTG

Saya suka tgk chemistry antara Iskandar dgn Aishah. Sedih tgk part dia org kena bersedih. Tapi walaupun mereka nampak mesra dan loving tapi mcm ada yg kureng. Maaf kalau melampau batas, tgk Aisha boleh pulak peluk abg n ayah dan pegang tgn org Zack, dan Iskandar boleh pulak pegang Felicia bila dia buat2 pengsan. TAPI Iskandar dgn Aishah langsung tak de bersentuh. Pegang tgn atau bahu pun ok apa, tak yah lebih2. Baru rase betul2 sayang dan ambil berat, mengubat hati bila bersedih. PATUT yg tua2 tu...Datuk, Datin dan mistress tu yg tak yah pegang2...geli. Maaf ye.

2 Januari 2017 6:00 PTG

relaks laaa . tak mustahil pun kalau orang pasar guna iphone. sedangkan kakak cleaner pun bole guna iphone . chill . apa pun drama nie best . think positive suda . nak terbawak² pun diri kita seniri juga :)

2 Januari 2017 11:23 PTG

Best episod 90 harini. Puas hati Feilicia tak dpt kawin dgn Iskandar. Beribu batu dapat juga tgk di site ini. Terima kasih Kepala Bergetar sebab saya dpt tgk dari awal dlm masa 2 minggu ini. Gambar cantik dan editingnya kemas. Keep up doing a good job.

3 Januari 2017 7:05 PTG

kenapa pak muiz mati..😭
kenapa wani mati tanpa sempat cakap apa2...huhu..ter emosi pulak..

3 Januari 2017 8:14 PTG

sama la..saya tengok cerita ni kat page kepala bergetar since episod 1

3 Januari 2017 8:28 PTG

nakal pulak baca komen orang2 yang tak masuk akal...dah namanya drama biasala tu..nk drama best buat cerita sndiri la.pasal handphone pun jadi isu..member yang saya kenal ada je kerja pasar boleh je pakai iphone..biasela tu...dye org nk sesuatu benda usaha..tak semestinya klau kerja pasar tak boleh pakai iphone..mcm kita jugk nak sesuatu bende usaha..nakal la korang nie

3 Januari 2017 11:20 PTG

salam .. yg hari xde ke ... excited plak nk tgk .. uhhuhuh

4 Januari 2017 1:03 PG

Apa nak hairan org pasar pakai iphone. Menabung leh dpt dah. Anggaplah drama je pun. Jgn serius sgt

4 Januari 2017 1:25 PG

Cerita memalukan PDRM...lembab buat siasatan. Dh brapa mangsa di bunuh...tapi tak ada suspek yang di soal siasat....

5 Januari 2017 1:51 PTG

sedih...dah nak pengakhiran cerita, banyak pulak tregedy yg berlaku.

6 Januari 2017 2:06 PG

Adoiii.. ada mak tok no 2 pulak

6 Januari 2017 3:31 PTG

basically, drama ni antara drama terbaik Malaysia. tapi, sy perasan ada dua scene yg silap sebut nama watak. 1, scene antara puan shila dengan datin dahlia. puan shila: you kena kuat untuk tempuhi dugaan hidup dalila.
2. masih lagi scene antara puan shila dengan datin dahlia. datin dahlia: , zurin, kami xde tempat nak pegi lg. bleh ke kami tinggal di sini sedangkan datin dahlia x tahu identity puan shila yang sebenar.
kesimpulannya, hati hati dengan memanggil nama. jangan tersilap sb ada penonton tertentu yang peka akan hal ni. Nampak remeh, tapi sebenarnya telah mencacatkan dialog dalam drama.

6 Januari 2017 4:47 PTG

Saya juga rase drama ini antara yg terbaik. Setting keluarga korporat dan keluarga pasar sgt baik. Kisah cinta pasangan yg tidak keterlaluan, mesra dan utuh lebih realistik dari kisah cinta lps kahwin terpaksa, cinta org kg org kaya, cinta org alim org kurang agama, cinta org tua dgn org muda; semua mcm rekaan dan khayalan. Cerita Lara Aishah lebih bersahaja spt org kebanyakan. Cara hidup org kaya yg digambarkan walau melapau batas tapi benar2 berlaku. Amalan2 wajib dan sunah tetap diselit serba sedikit.

Mmg terdpt sedikit kecatatn dan kelemahan. Saya perhatikan rumah pun berbeza2 esp dari luar. Lihat sekejab nmpk rumah teres, sekejab rumah banglo, sekejab rumah tepi. Namun apapun...semua lakonan mmg baik. Lakonan Fasha, Nazim, dan semua pelakon veteran dan baru mmg mantap.

bestnya citer ni...harap happy ending...

7 Januari 2017 3:20 PG

Geram pulak dgn Aisha, degil betul. Kesian Pn. Sheila yg bnyk tolong. Dgn Iskandar pun mcm dingin jer. He has been an angel dari mula sampai akhir, tak pernah berubah baik hatinya dan cintanya pd Aisha. He deserve more to be respected and appreciated. Aisha should treat him better.

7 Januari 2017 9:21 PTG

drama ini telah menjadi cerita katun.senang bolih bunuh orang macam bunuh lipas.drama ini lansung tak sesuai ditayang dengan banyaknya pembunuhan dilakukan mengalahkan cerita mafia barat.apa munafaat masyarakat malaysia dapat daripada drama macam ini dan kalau ada kanak-kanak yang tengok mereka fikir senangnya nak tembak orang di malaysia.jangan ada yang terikut-ikut nanti...

8 Januari 2017 7:43 PTG

im so in love with this drama huhu thanks kepala bergetar even duduk asrama dapat tengok dari sini :)

9 Januari 2017 8:40 PG

diorang yg kondem tu mesti kaki cinta ibadah...

10 Januari 2017 12:28 PG

Laaaaaa.. Namanya drama.. Entertainment...hiburan...apapon yg baik jadikan tauladan.. Yg tk baik jadikan sempadan.. Chill lahh.. Apasal serius sngt ni...aiyoooo..sendiri mau ingat lah kan.. ✌��✌apapon saya suker drama ni..

10 Januari 2017 1:06 PTG

cite ni hari2 buat sy tertunggu2..sy mmg jenis tak tgk tv sbb kat umah xde tv harap pc kt office je. .tp skali tertengok kt chanel ni mmg hari2 tak sabar nk tahu nx episode. member ajk tgk tuan ihsan la buntat la so far tak still xrasa nk tgk...tp cite ni mmg best pakai pelakon pun ramai and mmg nampak semua watak play role even org gaji. selalu kalau watak2 biasa muncul pn skali2 je tp cite ni nampak semua character penting. cuma sy geram tgk function iskandar dalam ni..mcm very weak as a hero..penyabar sgttt haihhhh..

11 Januari 2017 8:53 PTG

Setelah meneliti jalan cerita ni, aku dapat detect satu kesilapan teknikal.. Kalau awak semua tengok episod 92, waktu tu Dahlia dgn Aimi baru sampai rumah Shila, dia kata.. "Zurin.. I dah takde tempat lain I nak pegi".. Dia mention nama Zurin, bukan Shila.. Padahal dalam episod 95 baru Sharon bukak rahsia yang Shila tu ialah Zurin.. Adoyy.. Mistake mcm ni patut tak boley jadi.. Produser kena check dulu betul2 sebelum release citer ni.. Hehehehe

13 Januari 2017 1:01 PG

Hari esok last episod. Sedihnye nak berpisah dgn citer ni. 100 episod pun masih x puas. Saya sangat suka the 1st 40 episod. Kelakar, romantik dan menghiburkan. Lps tu 50 episod penuh dgn dugaan dan cabaran. Ending 10 episod rasa macam kelam kabut sikit sebab nak conclude semua kisah hubungan dan rahsia masing2.

Saya ada sikit musykil. Bukan ke Aishah yg darah daging Puan Marina, sedangkan Iskandar bukan darah daging NK. Macam tak clarify fakta tersebut.

13 Januari 2017 6:55 PTG

Aisyah dgn iskandar sepupu kan? Ayah iskandar dgn ayah aisyah dua beradik kan? Mana boleh kahwin!!! Boleh jadi wali kot ��

13 Januari 2017 11:09 PTG

ayah iskandar dari laki sah cik puan marina.. ayah aishah dari scandal cik puan marina.. si caca tu.. so boleh la kawin.. depa dr ayh berlainan

14 Januari 2017 2:18 PG

@Anonymous
Ayah iskandar dgn ayah aisyah bukan adik bradik kandung la. Nazri anak marina dgn org jahat tu

15 Januari 2017 12:28 PTG

Terimakasih Kepala Bergetar atas koleksi episode siri ini. Happy with the sweet beautiful ending walaupun ada sedikit terkilan tak semua isu/rahsia diperjelas. Harap siri ini akan kekal di site ini sebab saya akan kembali utk menontonnya lagi. Percintaan Iskandar and Aishah mmg digarhayu. Watak John, Wani dan Maid Lina mmg kelakor. Watak Nash, Sharon and Akmal are the best friend ever. Syabas Lara Aishah.

1 Februari 2017 3:14 PG

Sebenarnya orang berniaga kat pasar lagi berharta. Sebab berniaga sendiri, untung sendiri simpan, gaji pun gaji sendiri. Saya kenal kak jual pisang goreng dan air, setiap tahun tukar kereta dari awal dia mula berniaga hanya proton saga dah usang. Lepas tu wira, terkini dah guna MPV. Makcik foodtruck depan rumah saya, berniaga laksa, sosej, air, keropok, semua kereta beli cash termasuk kereta HONDA!!!

Mereka menyimpan dan mampu beli cash. Sebab tak mampu apply loan, xdak payslip. Xdak SSM pun x blh apply SME loan.. Semua beli CASH!! So.. Siapa lagi untung sebenarnya??? ;) ;)

Never judge a book by its cover.

8 Februari 2017 3:13 PG

Saya baru je terjebak ni. Hari ni je tgk dari ep1-ep27. Suka cerita ni sebab semua watak adalah watak penting. Kita akan fall in love dengan watak2 sampingan selain watak utama. Cerita ni tak hanya tertumpu pada watak utama. Ada kekuatan tersendiri. Nazim jadi Iskandar macam sweet sangat. Penyabar and kuat senyum

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar