Drama Bibik-Bibikku di TV3


Sinopsis Bibik-Bibikku, sebuah kisah komedi romantik sebuah keluarga yg tinggal di Bandar. Terdiri dpd En Hanafi (doktor) bersama isterinya Pn Qaisara (suri rumah) dan 2 anak mereka Alif (7) & Erin (6). En Hanafi dan Pn Qaisara adalah pasangan muda yang berkahwin awal.

Kehidupan En Hanafi dan Pn Qaisara, walaupun sudah 8 tahun mendirikan rumah tangga, mereka masih lagi bergurau senda dan saling cemburu antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi, En Hanafi doktor yg muda dan ramai gadis2 terpikat kepadanya mendatangkan kegusaran di hati Pn Qaisara.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18

Pn Qaisara seabagai ibu muda, walaupun baru berusia 27 tahun, dia tetap nampak cun cantik dan ramping pinggangnya. Pernah juga dia dingorat dan disangka masih anak dara. Ia membuatkan En Hanafi sedikit cemburu. Mereka hidup dalam masyarakat berjiran, dan saling silaturahim.

Lakonan Ungku Ismail Aziz, Fasha Sandha, Syafi Danish, Mitilda, Julia Ziegler, Bienda, Amyza Aznan, Dottie, Ezzaty Abdullah, Wan Sharmila, Bell Ngasri. Terbitan Mache All Star United Sdn Bhd, arahan Khalid Nadzri.

Saksikan drama Bibik-Bibikku ini setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 12.30 tengah hari di saluran 103, TV3 dan boleh tonton semula di web tonton.com.my.

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar