Drama Budak Magik di TV3

Firdaus Ghufran

Sinopsis drama Budak Magik, mengisahkan Imran seorang budak yang kuat berimaginasi. Dia sering membayangkan sesuatu yang adventur. Imran meminati magik. Dia juga sering bermimpi dua orang magician berlawan dnegan kuasa magik masing-masing.

Dia juga bermimpi mengenai sebuah buku lama. (CGI EFX) Imran bergaduh di sekolahnya kerana rakan sekolahnya sering memperlekehkan kebolehan magiknya. Imran diberi amaran oleh ayahnya, Johan supaya tidak bergaduh lagi atau dia akan dihantar pulang ke kampung.

Imran kemudian mengikuti lawatan sekolah ke muzium. Sekali lagi terjadi perselisihan faham antara dia dan rakan sekelas lalu akhirnya mereka bergaduh. Johan tiada pilihan melainkan menghantar Imran pulang ke kampung.

Imran tidak suka kehidupan barunya di kampung lebih-lebih lagi apabila mendapat tahu Myra turut tinggal bersama neneknya, Wan. Ibubapa Myra telah bercerai dan bila ibunya mendapat kerja di Kuala Lumpur, Myra ditinggalkan bersama Wan.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15

Lakonan Firdaus Ghufran, Syamim Razi, Elnisa Husni, Mysarra Syahfiedzrien, Aida Ruyati, Ana Dahlia, Nizen Ayob, Cico Harahap, Kamarool Haji Yusoff, Danish Akasyah. Terbitan Padi Pictures Sdn Bhd dan diarahkan oleh Along Hafiez Othman.

Saksikan drama Budak Magik di Slot Aksi TV3 setiap Isnin hingga Rabu pukul 10.00 malam, saluran 103.

+ comments + 1 comments

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar