Drama Lelaki Macam Dia di Astro Ria

Azrel Izreen

Saksikan nanti drama Lelaki Macam Dia yang bersiaran 20 episod bermula pada 18 Julai, setiap Isnin hingga Khamis di Astro Ria dan Ria HD, saluran 104 dan 123. Drama adaptasi dari novel Mamat Muka Selenga hasil nukilan Aliesha Kirana.

Sinopsis drama, mengisahkan kehidupan Fahmi dan Fatihah yang tinggal berjiran. Apa saja yang dilakukan oleh si suara petir itu tidak kena dimata Husna. Sehingga digelar Mamat Muka Selenga kerana Husna lebih tertarik kepada bos ditempat kerjanya, Encik Aydan yang mirip pelakon Korea yang diminatinya.

Lama kelamaan timbul perasaan sayang. Tetapi keduanya ego untuk mengakuinya. Segalanya berubah setelah sekembalinya Husna dari Korea setelah tamat pengajiannya. Fahmi didepannya sekarang bukanlah si Mamat Selenga yang dikenalinya dulu.

Konflik mula timbul apabila mereka hampir bertunang dengan pilihan sendiri. Tetapi akhirnya bersatu kembali setelah satu kejadian lucu dikampung Fahmi.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16

Pelakon Lelaki Macam Dia, Azrel Ismail, Izreen Azminda, Akhmal Nazri, Zera Hariz, Sharisa Haris, Feiyna Tajudin, Elya Miera, Natasha Elyzza, Mak Wan Latah, Zulkifli Ismail, Aleza Shadan. Terbitan Country Universal Sdn Bhd, arahan Hashim Rejab.

+ comments + 1 comments

1 Ogos 2016 11:45 PTG

malas jgk nk layan tp bila mak aku terlayan,aku pun layan sama...

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar