Drama Suri Hati Mr Pilot lakonan Neelofa dan Fattah Amin

Neelofa

Bermula 10 Oktober ini di Astro Ria, drama Suri Mr Pilot adaptasi novel karya Dyla Dyna akan memulakan siarannya. Drama terbitan Cube Film Sdn Bhd ini diarahkan oleh Michael Ang dan dibintangi pelakon seperti Fattah Amin, Neelofa, Eleena, Alvin Chong, Mas Khan, Aleza Shadan, Nina Juren.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16

SHMP Motif Viral
SHMP Special Episode Hlive

Sinopsis drama, pertemuan Ejaz (Mr. Pilot) dan Warda membuka semula lembaran kisah dua tahun lalu. Peristiwa yang menyebabkan Warda dibuang keluarga atas kebodohan sendiri yang terlalu taasub dengan cinta Muslim!

Getar yang hadir buat jiwa Warda dan Ejaz kalut sendiri. Ejaz diasak cemburu dengan kehadiran Daniel dan Razif yang turut menyimpan perasaan istimewa pada Warda. Akhirnya dia nekad untuk mengahwini Warda.

Perkahwinan yang terbina mula menimbulkan bibit cinta di hati mereka. Namun tika bahagia berada di puncak, Muslim kembali menuntut cinta. Inara mula menyusun rencana. Ejaz mula diburu curiga. Hubungan yang retak menanti belah akhirnya runtuh saat satu kemalangan menimpa Ejaz dan meragut pergi semua impian dan cintanya buat Warda dan dunia penerbangan.

Masih adakah lagi bahagia buat mereka? Layakkah Warda menjadi suri hati buat Mr. Pilotnya? Atau akan menjadi racun berbisa pada kebahagiaan Ejaz?

Nantikan drama Suri Hati Mr Pilot ini bermula 10/10/2016 selepas tamatnya Abang Bomba I Love You, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 maam di saluran Astro Ria 104 dan HD 123.

+ comments + 34 comments

7 Oktober 2016 3:15 PTG

3 hari lagi... mcm mana agaknya lakonan neelofa dengan fattah amin ni

11 Oktober 2016 5:17 PG

Hlive special suri hati mr pilot x de ke?

11 Oktober 2016 1:13 PTG

episod pertama not bad. sinopsis pon menarik..

Peminat Drama
11 Oktober 2016 2:53 PTG

lakonan fattah dan neelova dah improve.. dulu penah dilabel palkon kayu

13 Oktober 2016 12:06 PG

Pasangan yg sepadan

14 Oktober 2016 1:50 PTG

comel kot diorang ni

16 Oktober 2016 12:34 PTG

serius ! suka gler cter ni... cpat lah update episod baru !!!! >< serius xsabar

16 Oktober 2016 10:41 PTG

sweetnya cerita dorang ni hehe.

17 Oktober 2016 8:24 PTG

Walaupun saya budak kecil.Ceritra ini terbaik.Saya macam nak jatuh cinta.Heheeheheh

18 Oktober 2016 11:35 PTG

psal tula xbrp disyorkan untk kanak2 durrah hazirah...

19 Oktober 2016 4:17 PTG

admin ni orang nogori 9 ko? btw best cite ni..kalau la ade laki sweet kt dunia ni lagi huhuuh

20 Oktober 2016 12:22 PG

Adminnn.. Keep updated.. Kami fans Indonesia setia menunggu pukul 23.00 malam demi menonton episode terbarunya :-)

20 Oktober 2016 7:13 PTG

terbaik!

21 Oktober 2016 1:27 PG

Suka giler tgk Fatah... sgt2 romantik. Semua scene menjadik.

21 Oktober 2016 8:53 PG

kepala bergetar good job tapi boleh improve tang suara biar kuat sikit eh

24 Oktober 2016 1:37 PTG

Not bad

25 Oktober 2016 12:38 PG

hihihi best crita ney . xbleh move onnn .

27 Oktober 2016 11:57 PG

Baca novel lagi best dari lakonan depa. Mcm tak menjiwai watak penting.

27 Oktober 2016 3:25 PTG

Neelofa brlakon cam kayu je..mungkin jaga batas. Tp nmpk x menjiwai lah..

31 Oktober 2016 2:45 PG

soo sweet . and kak lopa cantik sngat and makinnnn cantik haha

1 November 2016 5:42 PG

Hmm ta bole move on dgn crita ni, ketagih bhai😭😭

1 November 2016 11:00 PTG

Setiap hari tgk episod yg sama pun x jemu...kak lofa dgn Abg fattah sweet😋👫

1 November 2016 11:19 PTG

Tak jemu tgk balik eps lepas..kak lofa dgn Abg fattah sweet sgt😆🙊

3 November 2016 9:42 PG

Keep it up.....Thanks for Kepala Bergetar

3 November 2016 2:54 PTG

neelofa kalau berlakon, jalan cerita akan hidup haah

3 November 2016 5:19 PTG

Drama ni memang best. Tak sabar nak tengok episod akhir malam ni. Nak tgk warda n ejaz. 2 hati yang degil finally cair bersatu juga. ahaks

3 November 2016 10:50 PTG

Lakonan fatah keras mcm kayu. Kalau bg kat sahezy sam ke, aoran aziz ke, pasti best.

3 November 2016 10:59 PTG

Terbaik

3 November 2016 11:14 PTG

nk tnye nih klau hampa berlakon tu perfect sngt ka

3 November 2016 11:47 PTG

best sangat citer ni!!

3 November 2016 11:57 PTG

Much appreciated for kepalagetar you do the best guys🙏🏼🙏🏼

4 November 2016 12:24 PTG

wahhhh
dh tgk episod akhir..
alhamdullilah..bersatu juga warda dan ejazzzz

6 November 2016 7:57 PTG

Micheal mmg puji lakonan neelofa ..i mean Michael ang kut director yg paling lantang..fattah not bad..

10 November 2016 10:11 PG

drama layukan lagi melayu

Catat Ulasan

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar